Vinogradništvo


Že več kot dve desetletji se naša družina ukvarja z vinogradništvom in vinarstvom, ki ga kot tradicijo s spoštovanjem na naše prednike in vinograd, ki smo ga podedovali, hvaležno in z ljubeznijo nadaljujemo. V svojih lastnih vinogradih na površini 3 h pridelamo kakovostno vino iz sort laški rizling, šipon rumeni muškat, sauvignon in modra frankinja. Nudimo buteljčna vina in vino v litrskih embalažah.

Zavedamo se, da je danes za pridelavo dobrih vin potrebna posebna skrb, tako pri obdelavi vinograda, kot kletarjenju. Zato smo svojo klet tehnološko opremili z najnovejšo kletarsko opremo, s katero opravljamo usluge tudi drugim vinogradnikom. Verjetno je naša klet ena najbolj izkoriščenih, saj na dobrih 50 m² dokletarimo okrog 30.000 l vina. Vso grozdje ročno potrgamo,
naša vina pa zorijo v inox sodih. Nedavno smo začeli tudi s pridelavo penine iz rumenega muškata po klasični metodi.

Za uspeh je potrebno, da v dejavnost verjame celotna družina. Tega pa pri nas resnično ne manjka, saj pri delu pomagamo vsi- od najmanjšega do največjega. Pesrlovi vas vabimo na naš prelepi Kajžar sredi Jeruzalemsko-ormoških goric, da se o naši ponudbi tudi sami prepričate.

Embed virtualnega toura kleti:

Video link promo videa kleti na youtubu.